Finncon Info Ohjelma På svenska In English

 

Finnconin ohjelma

Conin päiväohjelma järjestetään yliopistonmäellä sijaitsevissa Turun yliopiston hallintorakennuksessa ja luonnontieteiden talo II:ssa. Opastus yliopistonmäen ympäristöstä.

Ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina 2.-3.8. klo 10 - 19 Ovet ovat auki myyjille klo 9 ja yleisölle klo 9.30 alkaen. Ovet muuten lukittuina.

Ohjelmakartta

Alla on yleisesittelyä Finnconin ohjelmasta. Ohjelmat nimineen, osallistujineen, aikoineen ja paikkoineen löytyvät ohjelmalistasta. Ohjelmien nimet esityskielineen ovat nähtävissä myös omana ohjelmakarttana.

Finnconissa on myös mahdollista luovuttaa verta.

Torstai 31.7.

Ulkomaiset kävijät, perjantain ohjelmaan osallistuvat, Tall Ships -fanit ja muut hard core -harrastajat ovat tervetulleita Turkuun jo torstaina.

Illalla klo 19 alkaen järjestetään lattiamajoituspaikassa tervetuliaisilta ulkomaalaisille kävijöille, mutta toki paikalle tarvitaan myös tuhti edustus suomalaisia harrastajia. Pienen napostelun ja juomien myötä tutustutaan ja nostatetaan con-henkeä. Saunakin saadaan lämpimäksi. Lattiamajoituspaikan to-pe -yöksi varanneille ilta on ilmainen, muilta peritään 2 euroa "kahvirahaa".

Perjantai 1.8.

Päivällä Turussa voi liittyä Tall Ships Racea ihailevaan joukkoon, tutustua kaupunkiin tai osallistua conin seminaareihin, joita ovat science fiction -tutkijatapaaminen ja tieteiskirjoittajien tapaaminen. Kummatkin ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tutkijaseminaarista saa lisätietoja Kanerva Eskolalta (email-deleted) ja Suomen Tieteiskirjoittajien ohjelmasta voi kysellä tarkemmin Shimo Suntilalta (Muistathan myös Turun pubitarjonnan, josta löytyvät niin Koulu, Pankki, Päiväkoti, Apteekki kuin Vessakin.

Illalla bileet Cosmic Comic Cafessa, Suomen ainoassa sarjakuvabaarissa! Tavataan siellä, ohjelmassa vapaamuotoista yhdessäoloa hyvässä seurassa. Pidä silmällä CCC:n omia sivuja http://www.cccafe.fi/.

Viikonloppu 2.-3.8.

Lauantaina ja sunnuntaina (2.-3.8.) ohjelmassa on scifi- ja fantasia-aiheisia paneelikeskusteluja, esitelmiä, kunniavierasohjelmaa, palkintojenjakotilaisuuksia sekä anime-esityksiä. Aikaa voi viettää myös tutkien myyntipöytien tarjontaa, tutustumalla alan seurojen esittelypisteisiin ja taidenäyttelyyn tai vaikkapa jutustelemalla eri puolilta Suomea ja Eurooppaa tulleiden scifi-harrastajien kanssa. Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla omaa ohjelmaa Harry Potterin ja Tylypahkan hengessä. Lauantai-iltana järjestetään perinteinen illanvietto naamiaisineen.

Tarkoitus on, että conin ohjelmassa on jokaiselle jotakin. Mukana on niin kirjallisuutta, elokuvaa, televisio-scifiä kuin sarjakuvaakin. Suomen Tieteiskirjoittajat järjestävät kritiikkiaiheisen työpajan, josta kiinnostuneet voivat ilmoittautua Markku Soikkelille (

Sf:n harrastaminen

Finncon X:n keskeisenä aiheena on scifin ja fantasian harrastaminen eri muodoissa. Harrastajakirjoittamisen, keräilyn, amatöörielokuvan ja fan fictionin lisäksi käsitellään myös mm. scifi-harrastamisen nykypäivän haasteita ja scifiä elämäntapana. Esille tuodaan myös fanikulttuurin erilaisia ilmiöitä, kuten esim. Star Trek, Tähtien sota, Tolkien ja The Rocky Horror Picture Show.

Sf-conit

Kymmenennen Finnconin kunniaksi järjestetään myös erityinen suomalaisen scifi-conin historiapaneeli, sekä keskustellaan suomalaisten osallistumisesta kansainvälisiin sf-tapahtumiin kautta aikojen. Vuoden 2005 Glasgow'n Worldconin lähestyessä esitellään myös tätä kansainvälistä scifi-harrastajien suurtapaamista.

Tiede

Luonnontieteellinen näkökulma on vahvasti esillä avaruustutkimukseen liittyvissä esitelmissä. Mukana ovat mm. Tieto-Finlandian voittanut Esko Valtaoja ja NASAn Mars-simulaatioon osallistunut Sini Merikallio.

Kunniavieraat

Kunniavierasohjelmina luvassa on puheita, kyselytunteja, nimikirjoitustilaisuuksia ja lukutuokioita. Nk. kaffeeklatsch-tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden tavata suosikkikunniavieras kahvikupposen ääressä rennon jutustelun merkeissä.

Animecon II

Japanilainen anime tulee jälleen esittäytymään omana ohjelmakokonaisuutenaan nimeltään Animecon II niin esitelminä, paneelikeskusteluina, videonäytöksinä kuin taidenäyttelynäkin. Mukana on myös animepukukilpailu, cosplay.

Novellikilpailuja

Osana Finnconin Baltcon-ohjelmaa järjestetään novellikilpailu Baltastica 2003. Osallistua saavat kaikki Itämeren maissa asuvat kirjoittajat. Kilpailukieli on englanti. Lauantaina jaetaan myös perinteinen Atorox-palkinto viime vuoden parhaalle kotimaiselle scifi- tai fantasianovellille. Viikonlopun aikana jaetaan myös vuoden NOVA-novellikirjoituskilpailun palkinto.

Iltabileet ja naamiaiset

Lauantaina klo 21-04 luvassa scifikansaa, hyvää musiikkia, hieno tanssilattia, rauhallinen baari ja kaikkien aikojen ensimmäiset Eurocon-bileet Suomessa. Tule tekemään niistä sen arvoiset!

Pukeudu ja osallistu! Illan ohjelmassa parhaiden pukujen palkitsemisen lisäksi myös muita ohjelmanumeroita. Naamiasasulla pääset sisään ilmaiseksi.

Bilepaikkana Turun kauppatorin laidalta löytyvä Kino.

Muista!

Finnconin päiväohjelma on kaikille avointa ja maksutonta.

Ohjelmaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä ohjelmavastaava Kaisa Ykspetäjään: email-deleted, 040 577 1983.

Edellinen isompi päivitys tehty tälle sivulle 25.5.2003.

 

Kunniavieraat Animecon Tukijat Järjestäjät Press

Sponsorina:

WSOY

Unikankare