Finncon Info Ohjelma På svenska In English

 

Animecon II:n Cosplay-kisat

Animeconissa järjestetään kahdet Cosplay-kisat: pukukilpailu, johon voivat kaikki naamiaisasuihin pukeutuneet osallistua, ja esityskilpailu ryhmille. Pukukilpailun voittajan ja ryhmien esityskilpailun yleisön suosikista äänestää Finncon-yleisö, ja esityskilvan voittajan ratkaisee puolueeton raati.

Pukukilpailu

Pukukilpailuun voivat osallistua kaikki, jotka ovat pukeutuneet johonkin naamiaispukuun Cosplay-teeman mukaisesti, eli spesifisen esikuvan malliksi. Cosplay-hengen mukaisesti osallistujille olisi suositeltavaa hahmonsa mukainen käyttäytyminen, mutta hauskanpito on se tärkein ominaisuus. Osallistujille annetaan ilmoittautumisjärjestyksen mukainen kilpailunumero jota voi kantaa Animeconin alusta asti, ja yleisö voi jättää äänestyslipukkeensa kilpailutoimitsijoille tutustuttuaan kilpailijoiden asusteisiin lavalla ja Con-alueella ennen sitä. Kaikki kilpailijat pääsevät esittelemään asujaan lavalle, jossa he voivat esittää hahmoonsa liittyvät esityksen niin halutessaan.

Cosplayn pukukilpailu on erillään iltabileiden naamiaiskilpailusta eikä estä osallistumasta joko iltabileiden naamiaiskisaan eikä esityskilpailuun.

Pukukilpailuun on ilmoittauduttava ajoissa, mutta paikan päälläkin vielä ehtii. Ilmoittautuessa sähköpostitse osoitteeseen email-deleted on ilmoitettava seuraavat asiat:

  • osallistujan nimi
  • hahmon nimi
  • sarja tai elokuva josta hahmo on peräisin.

Esityskilpailu

Esityskilpailu on tarkoitettu ryhmille (vähintään kaksi fyysistä osallistujaa, jakautuneita persoonallisuuksia ei lasketa), eikä estä ryhmien jäsenien osallistumista pukukilpailuun.

Esityskilpailun esitykset ovat vapaamuotoisia, esimerkiksi kohtaus sarjasta (tai sen mukaelma), oma sketsi, musiikki ja/tai tanssiesitys jne. Raadille annetaan arvosteluohjeistus, mutta he tekevät itsenäiset päätökset.

Esityskilpailuun pitää ilmoittautua etukäteen osoitteeseen email-deleted ja ilmoittaa seuraavat asiat:

  • esiintyjien nimet
  • ryhmän nimi
  • lyhyt kuvaus esityksestä
  • esityksen arvioitu kesto
  • mahdollisten audiovisuaalisten laitteiden tarve (elleivät ryhmät toimita niitä itse).

Esitystiloissa on rajatut AV-kapasiteetit, mutta Animecon-toimikunta auttaa kykyjensä mukaan.

Esityskilpailun voittajaryhmän nimi kaiverretaan kiertopalkintoon, josta kilpaillaan Jyväskylän Animecon 3:ssa vuoden 2004 kesällä. Con-yleisö äänestää myös omasta suosikistaan.

 

Kunniavieraat Animecon Tukijat Järjestäjät Press

Sponsorina:

WSOY

Unikankare