Finncon Info Ohjelma På svenska In English

 

Kunniavieraat

Perinteinen kansainvälinen osuus Finnconissa ovat maailmalta ja kotimaasta kutsutut kunniavieraat, jotka valitaan yleensä keskeisten ohjelmakokonaisuuksien mukaan. Finncon X:ään on tähän mennessä varmistunut viisi kunniavierasta.

Michael Swanwick on amerikkalainen science fiction -kirjailija, joka on aiemmin vieraillut Ruotsin Sweconissa ja on innokas tutustumaan myös suomalaiseen fandomiin. Hän on moneen kertaan palkittu kirjailija, jonka palkintokaapista löytyvät mm. Nebula, Hugo, Theodore Sturgeon -palkinto ja World Fantasy Award. Suomeksi häneltä on julkaistu tähän mennessä novelleja Portti-lehdessä, ja vuoden 2002 alusta alkaen Spin-lehdessä aina vuoden 2004 loppuun jatkuva Alkuaine-novellisarja. Voit myös tutustua miehen omiin nettisivuihin osoitteessa http://www.michaelswanwick.com/.

Steve Sansweet on maailman suurin Tähtien sota -harrastaja, jolle intohimosta on tullut työ. Hänen nykyinen työnantajansa on Lucasfilm, jonka faniyhteyksistä hän vastaa. Lisäksi hän on kirjoittanut tai ollut mukana kirjoittamassa useita teoksia, kaikkiaan kymmenen kirjaa, joista kahdeksan käsittelee Tähtien sotaa. Lisätietoa: http://www.starwars.com/bio/stevesansweet.html

Boris Hurtta on Finncon X:n kotimainen kunniavieras, joka on erittäin tunnettu ja arvostettu pitkän linjan sf-kirjoittaja. Hänen tuotantonsa käsittää sekä sf-genreen että valtavirtakirjallisuuteen kuuluvia novelleja ja romaaneja. Yli kymmenvuotinen ura sf-kirjailijana on nostanut hänet useasti kärkikastiin niin Portti-lehden novellikilpailussa kuin Atorox-tunnustuspalkintoakin jaettaessa.

Karolina Bjällerstedt Mickos on Finnconin pohjoismainen kunniavieras. Hän on ruotsalainen kirjailija, joka kirjoittaa niin science fictionia kuin fantasiaakin. Häneltä on tähän mennessä julkaistu kaksi romaania: Mantor ja Larona. Netistä löytyy muutaman vuoden takainen lyhyt haastattelu Karolina Bjällerstedt Mickosin kanssa. Lisäksi saatava on tietoa Karolinan kirjoista. Kumpikin linkki vie ruotsinkielisille sivuille.

Jonathan Clements on kääntänyt yli 70 animea ja mangaa, mukaan lukien Sol Bianca, The Cockpit, Streetfighter II, Gunshmith Cats, Ironfist Chinmi ja Slow Steps. Hän on kääntänyt myös 3000 vuotta vanhoja kiinalaisia balladeja ja runokokoelman Moon in the Pines. Hän on toiminut käsikirjoituksen tekijänä useissa projekteissa, kuten scifiseikkailussa Halcyon Sun ja Judge Dreddin ja Strontium Dogin audiodraamoissa. Hän on ohjannut animeiden jälkiäänityksiä englanniksi ja ääninäyttellyt niitä, ja on UK Sci-Fi channelin vakinainen "animeasiantuntija". Hän on kirjoittanut kirjat A Kid's Guide to the Movies, Chinese Life sekä tulossa olevan Pirate Kings of Taiwan. Hän on ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Anime Encyclopedia ja Dorama Encyclopedia: A Guide to Japanese TV Drama Since 1953, joka ilmestyy pian markkinoille.

Bjørn Tore Sund on Finnconin fanikunniaveiras. Hän on Norjan fandomin aktiivijäsen ja ahkera coneissa kävijä, joka osallistuu aktiivisesti myös pohjoismaisen fandomin toimintaan. Sund toimii Skotlannissa vuonna 2005 pidettävän maailmanconin Interactionin agenttien yhteyshenkilönä.

 

Kunniavieraat Animecon Tukijat Järjestäjät Press

Sponsorina:

WSOY

Unikankare