Finncon Info Ohjelma På svenska In English

 

LAUANTAI 2.8.

10.00

Opening Ceremony - avajaiset (IX-X)

10.15

Animen avautuminen aloittelijalle
Piirretty on aina piirretty, mutta miksi anime näyttää länsimaalaisin silmin niin oudolta? Tarjolla aloittelijan ABC ja uusia näkökulmia harrastajille. Emma London (I)

11.00

Bishoneneista Arisugawaan
Esitelmän aiheena ovat homot ja lesbot animessa sekä japanilaisessa yhteiskunnassa. Tarkoituksena on tuoda alan termistöä ja historiaa tunnetuksi aiheesta kiinnostuneille. Antti Oksanen (I)

Vilkaisu Japaniin
Tämän monipuolisen luennon aikana tutustutaan muutamiin Japanin kulttuuriin kuuluviin asioihin. Anna Stenman, Jani Achrén (II)

12.00

Vaatteet animessa
Vaatteiden tarkastelua animessa. Mitä merkitystä hahmojen vaatteilla on heidän persoonallisuuteensa? Erilaisten animetyylien vaatepuintia hahmotyypeittäin. Susanna Rosenlund (II)

P-chan-työpaja
Oletko pihkassa P-chaniin? Tule nyt tekemään itsellesi oma! Akane tarjoaa liisterit! (II)

13.00

Animen teknologia: tietotekniikka
Tietotekniikan rooli ja käyttö animessa. Missä tietokoneita on, mihin niitä käytetään ja miten kaukaa haettuja sovellukset oikein ovat. Lisäksi katsaus pahimpiin kliseisiin ja parhaimpiin oivalluksiin. Jussi Nikander (I)

P-chan-työpaja (jatkuu) (II)

14.00

Kyborgiruumiin poliittisuus ja Battle Angel Alita
Luennossa käsitellään aihetta kyborgiruumiin poliittinen merkitys Yukito Kishiron sf-sarjakuvassa Battle Angel Alita. FM Mikko Laaksonen (yleinen kirjallisuustiede, Turun yliopisto) (I)

P-chan-työpaja (jatkuu) (II)

15.00

Final Fantasies: A brief history of digital anime (Guest of Honor Speech - kunniavieraspuhe)
A brief history of digital anime, from the its first stirrings in Golgo 13, to the advanced computer graphics of today. What made companies work with computers? What impact did it have on the anime industry? What obscure digital anime is a sci-fi epic that takes place in post-apocalyptic Finland? How did the rise of computer games and digital animation affect the kind of story that got made? And what happens next? Jonathan Clements (I)

P-chan-työpaja (jatkuu) (II)

16.00

Foreign Anime Fandom
What does anime fandom mean in different countries of Europe? Jan-Willem Haeke (Alankomaat), Torge Kummerow (Saksa)(I)

Cosplay-esityskilpailu
Anime-esityskilpailu, jossa kilpailevat kahden tai useamman osanottajien kokoisten ryhmien vapaamuotoiset anime-aiheiset esitykset naamiaisasuila höystettyinä. Raati voittajan valitsee ja yleisö suosikkinsa. (II)

17.00

Animeunioni-paneeli
Suomen Animeunioni on ollut olemassa nyt yli vuoden. Mitä se tarjoaa Suomen animeseuroille ja mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmat? Animeunionin jäsenyhdistysten edustajat keskustelevat unionin toiminnasta ja tulevaisuudesta. (I)

Animekaraoke / Sing-A-Long
Tarttuva tunnari tai päässä pyörivät sanat? Vai yksinkertaisesti hieno sarja? Tule laulamaan animemusiikkikappaleita yksin ja porukassa! Sinun ei edes tarvitse osata japania! Alkaa heti cosplay-esityskilpailun esitysten jälkeen. (II)

18.00

Sunnuntai 3.8.

10.00

Animen avautuminen aloittelijalle
Piirretty on aina piirretty, mutta miksi anime näyttää länsimaalaisin silmin niin oudolta? Tarjolla aloittelijan ABC ja uusia näkökulmia harrastajille. Emma London (I)

11.00

Anime Suomen televisiossa -paneeli
Nelosen ja SubTV:n edustajat keskustelevat animeharrastajien kanssa animen tulevaisuudesta Suomen televisiossa. Vieraana SubTV:n ohjelmavastaava Maaretta Tukiainen ja Nelosen pitkäelokuvahankinnoista vastaava Tomi Paalosmaa. (I)

12.00

Translating Japanese panel
Japanese seems quite a complex language to be translated. How do the translators feel about it? (I)

Kissankorvatyöpaja
Kissankorvapajassa luodaan maailmaan lisää kissapoikia ja -tyttöjä. Osallistujat valmistavat itselleen kissankorvat. (II)

13.00

Questions and Answers (kyselytunti)
Jonathan Clements (I)

Kissankorvatyöpaja (jatkuu) (II)

14.00

Autographs - nimikirjoitustilaisuus
Jonathan Clements

Kissankorvatyöpaja (jatkuu) (II)

15.00

Cosplay-pukukilpailu
Pukukilpailuun voivat osallistua kaikki, jotka ovat pukeutuneet johonkin naamiaispukuun. Osallistujat esittelevät asujaan con-alueella ja lavalla, joissa yleisö voi tutustua ja antaa äänensä. (I)

Go-ohjelma
Go on vanha japanilainen lautapeli. Ohjelma alkaa luennolla, jossa tutustutaan gon historiaan. Sen jälkeen tutustutaan peliin käytännön tasolla, eli pelaamalla. Turun go-seura Hayashi (II)

16.00

Mangan luominen -paneeli
Paneelissa keskustellaan mangan luomisen prosessista. Puheenaiheena mm. erilaiset tekniikat ja työtavat niin juonen kuin kuvituksenkin saralla. (I)

Go (jatkuu) (II)

17.00

Palkintojenjakotilaisuus
Cosplay-kisan ja animetietokilpailun palkinnot jaetaan. (I)

Go (jatkuu) (II)

18.00

Closing ceremony - päättäjäiset (IX-X)

 

Kunniavieraat Animecon Tukijat Järjestäjät Press

Sponsorina:

WSOY

Unikankare